Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/poolaod/public_html/25/syd/plugins/content/article3/article3.php on line 9

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/poolaod/public_html/25/syd/plugins/content/jautometa/jautometa.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/poolaod/public_html/25/syd/plugins/content/jautometa/jautometa.php on line 25

Fluid Design

Fluid Design
  • Mobile: 0402 126 717

EXQUISITE OUTDOOR SPACES

CREATING CONTEMPORARY POOLS AND LANDSCAPES

From large, luxurious swimming pools on acreage properties through to compact plunge pools for small residential courtyards, Fluid Design caters to all of their clients’ needs, and the pool featured demonstrates this to a tee.

Proving that luxurious pools aren’t restricted to large blocks, this 5.7m x 2.4m concrete pool has been cleverly integrated into this small backyard, allowing it to seamlessly flow between the entertaining areas. The pool boasts the latest in technology in terms of energy efficiency, and its clean lines and contemporary finishes make it the focal point of the outdoor living area.

This stunning architecturally designed house required an equally impressive pool and outdoor living area, so the homeowners called on the skilled design services of Justin Dibble from Fluid Design. They requested a pool that was not only suitable for entertaining, but that also created a relaxed and aesthetically appealing environment for yearround enjoyment.

The charcoal coloured spill-over tile and Gemtex Ebony Glow interior helps achieve the desired contemporary finish, while the inclusion of the infinity wet-edge creates a tranquil backdrop to the outdoor living area, perfect for relaxed entertaining.

The small, sloping block had its challenges; however it provided Justin with the opportunity to create something special. The pool needed to be raised significantly above ground so that it was accessible from the house. Timber platforms were then wrapped around the pool structure, creating interesting level changes and reclaiming otherwise inaccessible land for entertaining and family living purposes.

As there was limited available space in this backyard, the pool and its location had to be carefully considered. By positioning the pool directly off the existing alfresco area it meant that the pool could not only be conveniently accessed from the house but it also opened up an area large enough for comfortable outdoor entertaining.

The pool has been installed with energy-efficient products, including water tanks for pool top-up and a C-Bus intelligent control system that has been extended to control all of the pool equipment’s user controllable settings.

This includes full control over the temperature and pump running time schedules, and there are summer and winter presets that can be easily modified from the intuitive touch screen to save energy when required.